tink tink .

tink

سمعک چیست ؟

سمعک چیست ؟ حدود 230 هزار نفر در ایران و 70 میلیون نفر در جهان هستند که مشکل کم شنوایی یا ناشنوایی دارند . سمعک یکی از نیاز های اساسی جوامع امروزی را در بر گرفته است . سمعک به افراد کم شنوا کمک می کند شنوایی نرمالی داشته باشند .


سمعک چیست ؟
سمعک نوعی تقویت کننده ی الکترونیکی است که در گوش قرار می گیرد و به افراد در شنیدن بهتر صداها کمک می کند . سمعک کمک می کند شخص کم شنوا بتواند مانند اشخاص معمولی بشنود و شنوایی نرمالی داشته باشد . سمعک امواج صوتی که وارد گوش می شوند را دریافت می کند و صدای دریافت شده را با توجه به مشکل شنوایی شخص ، پردازش می کند و به گوش می فرستد البته این اعمال در مدت زمان خیلی کمی انجام می شوند و شخص تاخیری در شنیدن صدا احساس نخواهد کرد . سمعک در دو نوع آنالوگ ، دیجیتال ، هوشمند و بلوتوث دار وجود دارد . وظیفه ی سمعک های امروزی فقط بلند کردن و تشدید صدا نیست ، بلکه امروزه سمعک ها طراحی می شوند تا صدای واضح تری را به گوش شنونده برسانند و به طور کلی درک گفتاری او را بالا ببرند . بهتر است افراد کم شنوا از سمعک های دوگوشی استفاده کنند تا کیفیت صدای بهتری را بشنوند .

سمعک چیست 


تاریخچه سمعک:
اولین سمعک ها ساختار ساده ی قیف مانندی داشتند که صدا را فقط بلند تر و بم تر می کرد و حتی از وضوح آن می کاست . اولین سمعک های الکتریکی در سال 1898 و اولین سمعک های دیجیتال در 1996 وارد بازار شدند . با اختراع میکروفون های کربنی ، انتقال دهنده ها ، پردازنده های سیگنال های دیجیتالی و گسترش تکنولوژی کامپیوتر باعث شد سمعک ها به شکل امروزی خود برسند .

انواع سمعک از نظر ظاهری:

سمعک استخوانی (هد باند و عینکی )
سمعک جیبی
سمعک داخل گوش
سمعک داخل مجرا
سمعک رسیور داخل مجرا ( RIC )
سمعک نامرئی ( کاملا داخل گوش )
سمعک گوشواره ای

انواع سمعک از لحاظ تکنولوژِی:
سمعک آنالوگ
سمعک دیجی تریم
سمعک دیجیتال
سمعک هوشمند
سمعک تربیت شونده
سمعک بلوتوث دار

 

سمعک چه کمکی به افراد کم شنوا می کند ؟
افراد کم شنوا به سمعک نیاز دارند چون باید در حد نرمالی صحبت های دیگران را به طور واضحی بشنوند ، موقعیت های اضطراری را راحت تر درک کنند ( زنگ خطر و ... ) ، به طور کلی زندگی فعالتری داشته باشند . البته اگر چه سمعک کمک بسیاری به شنوایی اشخاص کم شنوا می کند اما نمی تواند به خوبی گوش طبیعی انسان عمل کند .

معایب استفاده از سمعک
در حقیقت ممکن است در برخی انواع کم شنوایی ، سمعک جوابگوی صداهای موجود در فضا نباشد و شخص نتواند در محیط های شلوغ صدا ها را به طور واضح و درست درک کند . ممکن است شخص کم شنوا حتی با استفاده از سمعک هم نتواند صداهای ضعیف را بشنود .


اجزای سمعک:
سمعک انواع مختلفی دارد که به اقتضای آن ، هر کدام از مدل ها اجزای متنوعی دارند ولی به طور کلی سمعک از اجزاء زیر تشکیل می شود :
-میکروفون : این جزء در بخش خارجی سمعک قرار می گیرد ، صدا را از محیط اطراف دریافت می کند و به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند .
-میکروچیپ ( پردازشگر ) : میکروچیپ عملکردی مانند مینی کامپیوتر دارد و سیگنال های دیجیتالی را که توسط میکروفون ایجاد شده اند ، پردازش می کند . سمعک به دلیل داشتن این بخش برنامه پذیر است و بر حسب نیاز شنیداری شخص کم شنوا تنظیم می شود .
-تقویت کننده : این بخش از سمعک سیگنال های دیجیتالی را تقویت می کند .
- باتری : باتری سمعک بین 5 روز تا دو هفته عمر می کند . با علامت هشدار باتری ، که مانند صدای بوق است باید باتری سمعک را عوض کنید .
-رسیور : این بخش سیگنال های دیجیتالی را به امواج شنیداری تبدیل می کند .


سخن پایانی:
همانطور که مشاهده فرمودید ، سمعک برای افرادی که شنوایی طبیعی دارند و افرادی که کاملا ناشنوا هستند ، مناسب نیست . سمعک به افراد کم شنوا کمک می کند تا جایی که ممکن است شنوایی نرمالی داشته باشند . سمعک را با توجه به ظاهر و تکنولوژی به چندین دسته تقسیم می کنند .

منبع : سمعک بهار 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۴۵:۴۲ توسط:tink موضوع: نظرات (0)